Telefoonnummer

+ 31 (0)6 2081 3736

Email

jeannette@ladamehandzorg.nl

Openingstijden

op afspraak

Hoe vervelend is het dat je je handen minder goed kan gebruiken als gevolg van bepaalde ongemakken? Hoe beperkt het je in je dagelijkse bezigheden? Hoe bepaalt dit de kwaliteit van je leven? 

Problemen aan de huid en nagels van de handen is heel vervelend en beperkend. Je merkt dit pas wanneer je jouw dagelijkse bezigheden niet meer goed kan uitvoeren, of deze alleen nog te verrichten met pijn of irritatie.

Het goed verzorgen van de nagels en handen is dan ook essentieel voor het behouden van de mobiliteit bij dagelijks terugkerende bezigheden. Niet alleen cosmetisch, maar zeker ook als je een medisch traject ondergaat.

Preventieve handzorg

Om te voorkomen dat zich bepaalde problemen aan de handen voordoen, is preventieve handzorg aan te raden. Preventieve handzorg wordt ook soms als cosmetische of esthetische handzorg gezien. Echter, in de cosmetische handzorg en nagelstyling wordt veelal de nadruk gelegd op mooie nagels en creativiteit. Preventieve handzorg is meer dan dat. Het richt zich naast goed verzorgde nagels en een gezonde nagelomgeving, bijvoorbeeld ook op de status van de huid.

Bij preventieve handzorg wordt de conditie van de huid en nagels in optimale staat gebracht en verzorgd. Een goede manicure met de juiste verzorgingsproducten en een compleet pakket voor verzorging thuis, minimaliseert de risico’s op mogelijke problemen en infecties, zeker als je aan de vooravond van een medisch traject staat. Daarnaast biedt een goede verzorging en bijvoorbeeld een goede handmassage ook fijne ontspanning.

Versterken en verstevigen natuurlijke nagels

Natuurlijke nagels kunnen hersteld en sterker gemaakt worden door het uitvoeren van een IBX behandeling of kuur. IBX is een revolutionair tweedelig systeem, en kan onder alle afweekbare gelproducten gebruikt worden om de natuurlijke nagel te beschermen. IBX kan ook gebruikt worden om natuurlijke nagels sterker te maken waardoor ook van nature zwakke nagels lang(er) kunnen groeien zonder een kunstnagel aan te brengen.


Medische handzorg

Indien er wel al sprake is van problemen, zoals bijvoorbeeld onychomycoses (“kalknagel”), pseudomonas infectie, paronychia (nagelriem ontsteking) of bijvoorbeeld nagels die al zijn aangedaan door cytostatica (chemo) of traumanagels, dan is het zeer verstandig een afspraak te maken met een manicure met medische kennis voor een medische manicure of handzorgverlening. Ook komt het steeds vaker voor dat zich reumatische klachten en/of huidproblemen voordoen; o.a. omdat we steeds ouder worden. De juiste verzorging en het juiste advies door een manicure met kennis van Reuma, huidproblemen, Artritis Psoriatica en artrose is een must.

Oncologische Handzorgverlening® (OHV®)

Nagelbehandelingen bij kankerpatiënten vereisen gespecialiseerde kennis. Een OHV® is een gediplomeerde handzorgverlener die zich bewust is van de complicaties die kanker met zich kan meebrengen en is opgeleid om een veilig en doelmatig traject in te zetten.Wanneer je een behandeling tegen kanker ondergaat, kunnen er bijwerkingen optreden aan de huid en nagels van de handen (en/of voeten). Om het risico op ernstige bijwerkingen te beperken, is het verstandig om naar een gediplomeerd OHV® te gaan.

Jeannette Bogaard (La Dame Handzorg) heeft zich gediplomeerd in 2022. De praktijk is terug te vinden in de  Verwijsgids Kanker (iknl.nl)

Om de kwaliteit en kennis van een OHV® te waarborgen, volgt deze verplicht jaarlijkse bijscholing. Dit is vastgelegd in het contract met het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Wanneer een OHV® de nascholing niet volgt, zal deze de titel verliezen. 


Meer informatie over de opleiding Oncologische Handzorgverlening®:

error: Content is protected !!