Telefoonnummer

+ 31 (0)6 2081 3736

Email

jeannette@ladamehandzorg.nl

Openingstijden

op afspraak

Op 29 mei 2024 vond de live uitzending op alle social media plaats met als zeer actueel onderwerp “dementie en hand/voetzorg”, en dit was een enorm succes.

Waarom dit onderwerp belangrijk is en waarom dit ook steeds belangrijker gaat worden, werd besproken door diverse experts, werd door een casus uit de voetzorg toegelicht en werd middels vragen aan het panel nog eens in praktische zin bekeken.

Ik mocht als handzorgverlener plaatsnemen in het panel en mocht mijn ervaring delen zoals ik die zelf in de praktijk van La Dame Handzorg ben tegengekomen. Waarom ik als handzorgverlener dit onderwerp zo belangrijk vind, zie je in deze Reel die is opgenomen door de initiator, Mischa Nagel

Naast een korte presentatie over dementie, alzheimer en de verschillende vormen ervan, werd ook gesproken over de ongemakken die zich daarbij voordoen alsmede de communicatie met de patiënt en de omgeving. Wat kunnen wij als zorgverleners voor deze groep patiënten betekenen en hoe ga je om met een patiënt met dementie die zorg aan de voet en/of hand nodig heeft?

Een zeer relevant en actueel onderwerp, want in 2040 telt alleen Nederland al 330.000 mensen met een vorm van dementie.

Lees hier het verslag en de terugblik. (Facebookbericht)


Sprekers

  • Gerben Jansen: Voorzitter afdeling Dementieverpleegkundigen V&VN, Senior Casemanager Dementie TWB, Implementatiecoach, Expert dementie.nl, Eigenaar Augusta D organisatieadviseur dementiezorg scholingen.
  • Debbie Gerritsen: Hoogleraar welzijn voor kwetsbare ouderen en mensen met chronische ziekten in de langdurige zorg, Radboud Universitair Medisch Centrum Nijmegen, Nederland.
  • Fleur Nouwens: Fulltime voetzorgprofessional, eigenaar Medische Voetzorg Den Bosch.
  • Mischa Nagel: Zorgspecialist, mededirecteur en mede-eigenaar van voetzorg+, Voorzitter van de stuurgroep studie de Oudere Voet.

Wil je hier meer over weten? Volg dan de facebookpagina van Voetzorg+ of check de website van Voetzorg+


error: Content is protected !!