Telefoonnummer

+ 31 (0)6 2081 3736

Email

jeannette@ladamehandzorg.nl

Openingstijden

op afspraak

Alcohol drinken is vaak onderdeel van ons dagelijks leven en we staan meestal niet stil bij de gezondheidseffecten hiervan op lange termijn. Het sluipt erin; met vrienden op een terrasje, bij het eten, ’s avonds gezellig een afzakkertje. Voor je het in de gaten hebt drink je iedere dag wel een alcoholische versnapering.

Voor de preventie van kanker en vele andere ziektes kun je het best helemaal geen alcohol drinken. Het maakt ook niet uit of je wijn, bier of bijvoorbeeld whisky drinkt. Het gaat om de alcohol (ethanol) zelf die schadelijk is.

Alcohol bevat veel calorieën en hierdoor kun je er gemakkelijk van aankomen. Dit is wellicht ook wel een goede motivator om jouw goede voornemens (afvallen, op gewicht komen) kracht bij te zetten, en geen alcohol meer te drinken.

Bereken met de Alcohol Calorieën Calculator hoeveel calorieën jouw drankje bevat, je zult versteld staan!

Bron: Wereld Kanker Onderzoek Fonds (wkof.nl)


Dry January/Ik pas

IkPas is een challenge met jezelf. Je drinkt de hele maand januari geen alcohol en ondervindt hiermee wat het met je doet. Je wordt je misschien bewuster van jouw eigen keuzes, je breekt met oude patronen en (dagelijks) alcohol is niet meer vanzelfsprekend.

IkPas helpt je bij deze challenge. Het helpt je met jouw vragen, je twijfels, tips, leuke alcoholvrije recepten en je kunt er ludieke badges verdienen om je te blijven motiveren.

Het is zeker niet de bedoeling jou op te leggen nooit meer een drankje te doen, maar het kan jouw alcohol consumptie wel even op pauze zetten.

Meer info: Waarom meedoen? – IkPas

Ik doe mee! En jij?

Schrijf je hier in: Inschrijven – IkPas

error: Content is protected !!