Telefoonnummer

+ 31 (0)6 2081 3736

Email

jeannette@ladamehandzorg.nl

Openingstijden

op afspraak

Afgelopen weekend ben ik naar het theater geweest naar de (try out) voorstelling “๐—ž๐—ผ๐—บ๐˜ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐˜„ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ผ๐—ธ๐˜๐—ฒ๐—ฟ”, naar het boek van Kluun. Ik heb het boek diverse malen gelezen, de film gezien, maar deze voorstelling…die komt echt binnen. Heel ingetogen, heel respectvol, en echt minimalistisch opgezet, maar het verhaal zรณ goed verteld.

Wat me vooral opviel zijn de raakvlakken met de opleiding die ik bij Mischa Nagel heb gevolgd (Oncologisch Handzorgverlenerยฎ).

Waar we in de opleiding zijn getraind in het omgaan met het (chemo)brein van de patiรซnt, de familie van de patiรซnt, de wijze van communiceren en vooral ook met de afspraken nakomen met de kankerpatiรซnt.

Alles wat we hebben geleerd: communiceer duidelijk en realistisch maar ook begrijpelijk, houdt rekening met de reactie van de familie, terughoudendheid, wees op tijd op je afspraak (de patiรซnt heeft die extra tijd wellicht niet meer!) en maak vooral geen suffe opmerkingen of fouten (open deur??). Alles, maar ook รกlles kwam in deze voorstelling terug.

๐—œ๐—ธ ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ถ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ๐˜, ๐—ผ๐—ณ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ผ๐—ป๐—ฐ๐—ผ๐—น๐—ผ๐—ด๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐˜ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ฟ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—น๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜๐—ฒ ๐—ด๐—ฎ๐—ฎ๐—ป.

Jeannette

ps:….en natuurlijk “Stijn” is een vergroot personage, niet iedere partner maakt deze heftige keuzes, maar zijn frustratie en onmacht is zeker datgene waar wij als zorgverleners mee moeten dealen en (beter?) mee om moeten leren gaan.

Foto: Komt-een-vrouw-bij-de-dokter-Korthals-Stuurman-Theaterproducties-Foto-Piek

error: Content is protected !!