Telefoonnummer

+ 31 (0)6 2081 3736

Email

jeannette@ladamehandzorg.nl

Openingstijden

op afspraak

Movember is een samenvoeging van ‘Mo’ (moustache; snor) en ‘november’. Het is een jaarlijks evenement om aandacht te vragen voor prostaatkankerteelbalkanker en de gezondheid van de man meer in het algemeen en wordt georganiseerd en gepromoot door stichting Movember Foundation.

In 2003 werd in Melbourne door 30 mannen een actie omtrent prostaatkanker en depressie bij mannen opgestart waarbij ze 30 dagen hun snor lieten staan. Al snel groeide de groep. Anno 2014 heeft de stichting wereldwijd meer dan 409 miljoen euro aan donaties ingezameld.

Door mannen en vrouwen (Mo Bros en Mo Sistas) aan te moedigen om mee te doen streeft de stichting er naar om de vroege opsporing van kanker, diagnose en effectieve behandelingen, en uiteindelijk een vermindering van het aantal vermijdbare sterfgevallen te realiseren. Naast het ondergaan van een jaarlijkse controle stimuleert de stichting mensen zich bewust te zijn van mogelijke familiegeschiedenis van kanker en om een gezondere levensstijl aan te nemen.

Anno 2014 is de Foundation actief in velen landen waaronder Nederland.

Bron: Wikipedia


Aanmelden?

Klik hieronder voor meer informatie en aanmelden.

error: Content is protected !!